Алла Галімурка – ілюстратор

Я мешкаю у Львові, де здобула вищу освіту в Українській академії друкарства. Деякий час викладала у художній дитячій школі. Потім працювала графічним дизайнером у рекламній агенції. Уже другий рік працюю ілюстратором. Найулюбленіший мій напрям – це ілюстрування книг. Працювала переважно з іноземними замовниками. Також малюю листівки, ілюстрації для інтерактивних електронних книг і навчальних матеріалів.

Попри тривалу роботу дизайнером після здобуття освіти, у сфері ілюстрації я називаю себе новачком. Багато моїх проектів знаходяться або на етапі виготовлення, або на етапі розробки. Це ілюстрування книг для дітей, привітальні листівки, ілюстрації для навчальних матеріалів.

Співпраця з видавництвом “ДивоГра” – це надзвичайний досвід для мене як для ілюстратора. Незадовго до цього я займалася розробленням ілюстрацій для навчальних матеріалів із вивчення англійської фонетики. Тому пропозиція видавництва “ДивоГра” попрацювати за схожим напрямом дуже мене зацікавила.

Проте, як це буває у всіх моїх колег-ілюстраторів, кожен новий проект, незважаючи досвід, це кожного разу новий виклик. Адже кожного разу доводиться опрацьовувати нову інформацію. І щоразу перед нами стоять нові завдання, не схожі на ті, які ми вирішували у попередній роботі. Кожен новий проект – це певна цільова аудиторія із конкретними вимогами. Над забезпеченням яких працюють різні люди: від творців ідеї до тих, хто це втілює візуально.

Важливим у даному проекті було те, що кінцевий продукт розрахований на діток з особливостями розвитку мовлення, зокрема з діагнозом аутизм. Мені неймовірно допомагали Ганна Усатенко і Тетяна Саймонс. Їх поради та коментарі були максимально зрозумілими та професійними. Вони ділилися професійним досвідом спілкування з такими дітками. Ганна і Тетяна допомогли сформулювати основні моменти, які обов’язково мають бути враховані. Це неймовірно полегшувало роботу.

Важливо все: композиція, колір, техніка виконання. Ми активно й детально аналізували ескізи.

Незважаючи на всі виклики та особливості, робота над проектом залишила чудові враження і неоціненний досвід. Комунікація з командою, чітко сформоване завдання – все працювало на результат.

Я пишаюся роботою над цим проектом і дуже сподіваюсь, що він буде корисний діткам.

Алла Галімурка ілюструвала набір серії “Конструктор фраз “Будуємо прості речення”. Дізнатися про нього детальніше можна за посиланням.

[maxbutton id=”2″ url=”https://www.dyvogra.com/shop/index.php?route=product/product&product_id=1600″ ]

Перейти до вмісту